Lamb Chop
BAHAN-BAHAN:
1kg daging kambing
6 sudu makan kicap manis
1 sudu makan garam
2 sudu makan serbuk lada hitam
Sos Lada Hitam:
6 sudu makan mayonis
3 sudu makan kicap manis
2 sudu makan serbuk lada hitam
CARA MEMASAK:
1. Gaulkan daging kambing bersama kicap manis, garam dan juga serbuk lada hitam semalaman.
2. Kemudian dipanggang sehingga masak.
3. Untuk sosnya, campurkan kesemua bahan di dalam periuk dan biarkan mendidih.
4. Apabila pekat kuahnya, angkat dan hidangkan bersama daging kambing.
* Info Chef
Semakin lama daging diperap semakin enak rasa bahan perapannya.
1kg daging kambing
6 sudu makan kicap manis
1 sudu makan garam
2 sudu makan serbuk lada hitam
Sos Lada Hitam:
6 sudu makan mayonis
3 sudu makan kicap manis
2 sudu makan serbuk lada hitam
CARA MEMASAK:
1. Gaulkan daging kambing bersama kicap manis, garam dan juga serbuk lada hitam semalaman.
2. Kemudian dipanggang sehingga masak.
3. Untuk sosnya, campurkan kesemua bahan di dalam periuk dan biarkan mendidih.
4. Apabila pekat kuahnya, angkat dan hidangkan bersama daging kambing.
* Info Chef
Semakin lama daging diperap semakin enak rasa bahan perapannya.
Ikuti kami melalui RSS 2.0.